2013. január 25., péntek

Brokkoli fasírt



Hozzávalók:

  • 1 fej nyers brokkoli, szár nélkül
  • 3 tojás
  • 1 púpozott kanál őrölt tökmag
  • 1 púpozott kanál őrölt napraforgómag
  • 3 evőkanál parmezán
  • 2 evőkanál pirított szezámmag
  • só, bors
  • szerecsendió
  • vaj
Nagyobb méretű száraz darálóm nincs, így késsel aprítottam fel a brokkolit. Egészen picire kell vagdosni... annyira nem élvezet ez a része a melónak. A brokkolihoz hozzáadjuk az őrölt tökmagot, napraforgót, a parmezánt. Egy teflon serpenyőnem zsiradék nélkül megpirítjuk a szezámmagot, épp csak annyira, hogy halvány barna legyen, közben a tojásokat felverjük és hozzáadjuk a fűszereket. 
Ezután mindent alaposan elkeverünk - a tojásos masszát, a brokkolit a benne lévőkkel és a szezámmagot is. Egy kicsit állni hagyjuk. 
A vajat vagy akár olívaolajat felhevítjük , majd a gombócra formált brokkolit beletesszük. Óvatosan kell vele bánni, mert hajlamos széthullani. Az olajba helyezés után addig nem szabad hozzányúlni, amíg az alján egy barnás kéreg nem lesz, akkor már két villával könnyen megfordítható. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése