2013. január 21., hétfő

Pesztós töltött cukkini




Hozzávalók:

  • 2 cukkini, a végeit levágjuk és hosszában felszeleteljük, de nem túl vékony szeletekre
  • kolbász - én friss házi kolbászt használtam
  • 1/2 pohár dió
  • bazsalikom - a friss a jó, de nekem csak szárított volt itthon...
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bor
  • olívaolaj
A cukkinit grillen lett volna legideálisabb megsütni, de tél is van, hideg is van, Gabesz sem volt itthon... így maradt a sütő... A felszeletelt cukkinikat megborsozzuk, sózzuk és olajozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, mellétesszük a kolbászt is és megsütjük 220 fokra melegített sütőben. Amikor az egyik oldal pirosas barnára sül, megfordítjuk és a másik felét is átsütjük.
Közben elkészítjük a pesztót. Aprítógépbe helyezzük a diót, a fokhagymát és a bazsalikomot az olajjal együtt és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a sót, borsot és a citromlevet, majd kostolópróbát tartunk, hogy ellenőrizzük a fűszerezést. 
Amikor kihűlt a cukkini és a kolbász, haladunk tovább. A pesztót kiskanállal eloszlatjuk a cukkiniken, teszünk egy szelet - kb. 2 cm-s - kolbászdarabot a cukkinire és feltekerjük. Egymás mellé helyezzük őket a nyílással felfelé, mint a fotón és már fogyaszthatjuk is. Ha esetleg szét akarna esni, fogpiszkálóval összefoghatjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése