2013. január 17., csütörtök

Gesztenyés-csokis cookie




Ez a süti inkább azoknak ízlik, akik egyébként is szeretik a gesztenyét, a gesztenyepüré illatát, mert az íz nagyon intenzív :)

Hozzávalók:

1 1/4 pohár gesztenyeliszt
3/4 pohár őrölt kókuszliszt
1/4 kiskanál sütőpor
1/3 pohár olvasztott vaj vagy kókuszolaj
1/4 pohár méz
1 evőkanál vanília esszencia
1-2 evőkanál kókusztej, illetve amennyit a tészta felvesz, ahhoz, hogy összeálljon, de nem szabad folyósnak lennie!
apróra tört cukormentes csokoládé

Külön összekeverjük a száraz, majd külön a többi hozzávalót, végül a kettőt alaposan összedolgozzuk, a végén pedig a csokit is beleszórjuk. A tetejére én sütés előtt még szórtam fahéjas xilitet, mert a fahéj illik a gesztenye ízéhez. Dupla réteg sütőpapírral béleltem a tepsimet, hogy a sütik alja ne süljön meg előbb, mint a teteje. 10-11 percig kell sütni, de legyünk résen, nehogy túlsüljön, mert akkor kemény lesz a süti.

3 megjegyzés:

  1. szia, hány fokon sütötted? Légkeveréses, vagy alsó-felső sütéssel? Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    Tojás tényleg nem kell bele? :)

    VálaszTörlés