2013. január 16., szerda

Könnyű saláta-vacsora



Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell, felkockázva
  • 2-3 paradicsom, felkockázva
  • 1 zacskó saláta alap
  • 25 dkg friss spenót
  • 1 zacskó mini mozzarella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4 tojás
  • olívaolaj

A pulykamellett felöntjük vízzel, rálöttyintünk olívaolajat, megszórjuk sóval és borssal, majd fedő nélkül addig pároljuk, amíg a víz el nem fő. Félretesszük. A spenótot mosás után egy kicsit megszárítjuk, majd egy kis olívaolajjal és sóval megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy-két percig közepes tűzön még kavargatjuk, majd ráöntjük a pulykamell kockákra. A zacskó friss vegyes salátát, a paradicsomot és a mozzarellát is hozzáadjuk és az egészet jó alaposan átkeverjük, ha kell, még sózzuk, borsozzuk. A tojásból tükörtojást készítünk és kész is a könnyű, fincsi vacsi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése