2013. január 9., szerda

Karfiolos rakott csirke





Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol párolva
  • 3 csirkemell felkockázva és megpárolva
  • 1 pohár kókusztejszín
  • 1/3 pohár víz
  • 2 púpos kanál vaj
  • 1/2 kiskanál bors
  • 3/4 pohár parmezán
  • 3 tojás
  • 2 pohár apróra tépkedett brokkoli 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 vöröshagyma apróra kockázva
  • 6-7 szelet bacon

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a vizet, a kókusztejszínt, a fokhagymát, parmezánt, hagymát és a tojást, azután villával felverjük. 




 Ehhez a keverékhez hozzáadjuk a főtt húst és a párolt karfiolt, amit utána beleöntünk egy kivajazott tepsibe, vagy akár egy kivajazott üvegedénybe. A tetején  szétszórjuk az apróra tépkedett brokkolit, majd elosztjuk a baconszeleteket és addig sütjük, amíg a bacon szép ropogósra nem sül.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése