2013. február 26., kedd

Dán csokis-mazsolás keksz





Hogy miért dán? Csak azért, mert az íze a gyermekkori fémdobozos dán, vajas kekszre emlékeztetett - Danish Butter Cookies. Imádtam! Na és a forgó kép milyen? Az animáció a 3DFotostudio.hu ajándéka (biztos nekik is ízlett a süti...).

Hozzávalók:


  • 3 pohár (3*2 dl) őrölt mandula
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 4 evőkanál hideg vaj
  • Fél kiskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 kiskanál vanília esszencia
  • Csipetnyi só
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék apróra vagdalt cukormentes csoki
A mandulát összekeverjük a csipetnyi sóval és a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat és addig dolgozzuk össze, amíg morzsás egyveleget nem kapunk. 
Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a mézzel, almaecettel és a vaníliaesszenciával. Ezt összekeverjük a száraz keverékkel, majd hozzáadjuk a mazsolát és a csokit is. 
160 fokon sütjük, amíg el nem kezd egy picit barnulni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése