2013. február 24., vasárnap

Muffin és pite gesztenyeliszttel





A gesztenyelisztnek hihetetlen intenzív az íze, így ezt a muffint csak az készítse el, aki szereti a gesztenyepürét. Sok lett a tészta, de már nem volt kedvem újabb muffinformát kivajazni, így lett egy piténk is, aminek a díszítését Sacikám és Laura barátnője vállalta. Elvileg egy mosolygós arcot rajzol ki a meggy és a málna...  :):):) 

Hozzávalók:

  • 17 dkg kókuszolaj vagy vaj
  • 20 dkg xilit
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál vanília esszencia
  • 22 dkg gesztenyeliszt
  • 1 kiskanál fahéj
  • 7-8 evőkanál kókusztej
  • Meggy
A hozzávalókat alaposan összekerjük, majd a tésztát a kivajazott muffinformába töltjük, mindegyik tetejére teszünk 5-6 szem meggyet és 160 fokon, szép lassan sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült e. 

Nyugodtan mehet bele több meggy is, a tészta sűrűsége elbírja a lédús gyümölcsöt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése