2013. február 12., kedd

Gombás muffin






Ez Gabesz kedvenc sós muffinja, és az este gondoltam meglepem a régi receptünk paleo változatával... Magam sem tudtam mi fog kisülni belőle, de a végén ízlett neki!!!

Hozzávalók:

  • 1 pohár őrölt mandula
  • 1/2 pohár őrölt napraforgómag
  • 1/4 pohár őrölt szezámmag
  • 1 csapott evőkanál xilit
  • csipetnyi só
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 3/4 pohár reszelt kemény sajt
  • 1/3 pohár olívaolaj
  • 3/4 pohár kókusztej
  • 1 felvert tojás
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/4 pohár apróra vagdosott dió
  • bors
  • kakukkfű, oregáno
  • olaj a gomba párolásához
Összekeverjük az őrölt magokat a sóval, xilittel, sütőporral és a sajttal, majd egy másik edényben összekeverjük a tojást, a tejet, az olívaolajat.
Serpenyőben olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a gombát és addig pároljuk, amíg teljesen elfő a leve, akkor rádobjuk a diót és borssal, kakukkfűvel és oregánóval ízesítjük az egészet. Ezt hozzákeverjük a mandulás keverékhez, és végül a tojásos egyveleget is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük.
Muffinformába adagoljuk - ne teljesen a peremig pakoljuk a masszát, mert a sütőpor miatt egy kicsit emelkedik. 
Addig sütöttem 170 fokon, amíg a teteje megbarnult. Gabi szerint még egy picit bennhagyhattam volna, hogy az alja is jobban megsüljön... Azért felét így is sikerült megennie... :)



2 megjegyzés:

  1. Szeretném kérdezni, ez egy édesség? Csak a xilit miatt kérdezem...Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, a xilit vagy eritrit nem érzôdik ki, csak az ízhatásért van benne. Sós muffinról van szó!

      Törlés