2013. február 25., hétfő

Narancsos piskóta



Hozzávalók:

  • 2 narancs
  • 4 tojás
  • 3/4 pohár méz
  • 2 pohár őrölt mandula
  • fél kiskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só
A narancsokat megpucoljuk, majd a húsát felkockázzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és egy órán át alacsony hőfokon főzzük. Azután leöntjük róla a vizet és félretesszük hűlni.
Amíg a narancsunk hűl, addig szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját elkeverjük a mézzel, szódabikarbónával, sóval. Ezután hozzákeverjük a mandulát. 
A tojásfehérjét felverjük.
A kihűlt narancsokat összeturmixoljuk, majd ráöntjük a tojáshoz és végül pedig belelapátoljuk a felvert tojásfehérjét.




150 fokon sütjük egészen addig, amíg a közepe is szépen bebarnul. Villával elenőrizzük a közepét.




2 megjegyzés:

  1. Esetleg a mandulát lehet helyettesíteni valamivel? Dióval milyen lenne? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon más lesz az íze szerintem, és a színe is sötétebb lesz... De egy próbát megér! Mindenképpen írd meg, milyen lett!!!

      Törlés