2013. február 27., szerda

Zöldség pörkölt




Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma, felszeletelve
  • 2 nagyobb sárgarépa, felkarikázva
  • fél karalábé, vékonyan felszeletelve
  • 2 fehérrépa, felkarikázva
  • 1/3 zellergumó, vékonyan felszeletelve
  • 1 tv paprika, felkockázva
  • egy kis rózsa brokkoli, apróra szedve
  • só, bors
  • 1 púpos evőkanál csemege fűszerpaprika
  • olívaolaj

A hagymát az olívaolajon feltesszük pirítani, majd a tűzről levéve, hozzákeverjük a pirospaprikát, alaposan, csomómentesre keverjük és rádobjuk a zöldségeket. Alaposan átkeverjük, hogy a zöldségeken egyenletesen eloszlassuk a fűszerpaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd lefedve, közepesen hőfokon pároljuk, egészen addig, amíg a répafélék megpuhulnak. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Egyszerű sült pulykamell szeletekkel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése