2013. február 6., szerda

Gombakrémleves




Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • víz
A hagymát megdinszteljük, majd amikor már üvegessé válik, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a sárgarépát, kicsit még együtt párolunk mindent, majd felöntjük 5-6 deci vízzel - a víz mennyisége mindig attól függ mennyire szeretnénk sűrűbbre vagy hígabbra a levesünket. Fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor óvatosan átkanalazzuk a levest a turmixba - azért óvatosan, mert én voltam annyira okos, hogy direktben beleöntöttem és hát hallottam, amint a műanyag a magas hőmérséklettől megpattan... :( Alaposan összeturmixoljuk és visszaöntjük az edényünkbe, majd ismét ellenőrizzük az ízét. 
Pirított bacon kockákkal vagy olívaolajon pirított napraforgómaggal együtt tálalva még finomabb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése