2013. január 26., szombat

Paleo kréker



Hozzávalók:

  • 1/3 pohár őrölt mandula
  • 1/3 pohár őrölt lenmag
  • 1/3 pohár őrölt szezámmag
  • 1 dl víz vagy zöldségleves
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • olívaolaj a tepsi olajozásához
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd a kivajazott tepsiben tenyerünkkel szétlapítgatjuk jó vékonyra. 180 fokra felmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük. Azután a hőmérsékletet lejjebb vesszük, és kb. 10 perc után ellenőrizzük, vajon elég kemény e. Itt már óvatosnak kell lenni, hiszen a tésztánk elég vékony, könnyen megéghet. Minthogy a szélein sem pirult nekem meg, arra nem jó várni. Villával megnyomkodtam, igencsak kemény volt a teteje és ki is vettem. 
Amikor kivesszük, egy kicsit tegyük félre hűlni. Azután szedőlapát szélével szeleteket vájtam ki, és a lapáttal alányúlva tudtam csak a tepsi aljáról felvenni. 
Nagyon finom  mártásokhoz is, de paleo pástétomhoz is isteni!



2 megjegyzés:

  1. Ezt en nagyon szeretem, de konnyitettem magamon es 2 db sutopapir kozott nyujtom el, majd az alsoval egyutt rakom tepsibe. Meg suletlenul pizzavagoval elszeletelem es amikor kesz, akkor csak szet kell oket pattintani egymastol.

    VálaszTörlés