2013. február 19., kedd

Meggyes brownie






Hozzávalók:


  • 10 dkg cukormentes csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3/4 pohár gesztenyeliszt
  • 3/4 pohár nyírfacukor
  • 3 tojás
  • Csipetnyi só
  • 2 csapott evőkanál cukormentes kakaó
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal együtt, majd félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, lassan hozzákeverjük a kakaót, a xilitet, sót, tojást és a gesztenyelisztet. Én egy kerek, kivajazott tepsibe öntöttem a finom illatú krémet, majd tetejére szórtam kb. két marék meggyet és a 170 fokra felmelegített sütőbe tettem. Kb. 30 percig sütöttem.
Saci szerint egy isteni csokis pudingra emlékezteti a süti.








8 megjegyzés:

  1. Szia. Nagyon tetszik a recept. Csak nem értem, hogy a pohár grammban mennyit jelent?
    A gesztenyelisztet lehet pl. kókuszliszttel helyettesíteni? Köszönöm szépen. Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello!
      Grammban nem mértem le, valószínűleg lusta voltam, és poharazgatni kényelmesebb volt. :) Gyakorlatilag 2 dl- es pohárral vagy csészével méregetek sokszor, de sohasem teszem teljesen tele liszttel a poharat. Sokkal lágyabb a piskóta, ha nincs túlárasztva száraz anyaggal. Ez a süti egyébként isssssteni! :)
      Lehet helyettesíteni, de nekem a kókuszliszt magában túl karakteres, annyira én személy szerintnem szeretem...
      Szép napot!

      Törlés
  2. Köszi :) Még annyi, hogy a tortaforma mérete 18 cm, a kisebbik?

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen :) Így már végleg összeállt a kép :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    a vajat lehet szerinted helyettesíteni pálma zsírral?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pálmazsírral még sohasem dolgoztam... Kókuszzsírral viszont készítettem és jó volt!

      Törlés
  5. Sza,
    Köszi a receptet. steni finom. A meggyet le kellett szednem mert eláztatta a tésztát és nem sült meg, de utána isteni lett! :D

    VálaszTörlés